HomeNieuwsCromstrijen gaat verder met aanleg bypass Klaaswaal

Cromstrijen gaat verder met aanleg bypass Klaaswaal

Cromstrijen gaat verder met aanleg bypass Klaaswaal

Publicatiedatum: 10 mei 2017

 

Het Algemeen Dagblad heeft het volgende gepubliceerd:

De gemeente Cromstrijen gaat verder met de voorbereiding van de aanleg van de bypass bij Klaaswaal. Dat heeft de raad gisteravond besloten.

Daarbij zal de gemeente nauwgezet de ontwikkelingen op het gebied van de mogelijke aanleg van een regionale randweg in de Hoeksche Waard volgen. Een compromis van die strekking, op initiatief van SGP'er Jaap Oudeman, vormde het einde van een lange discussie. Lang leek het dat coalitie en oppositie - niet voor het eerst deze raadsperiode - lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Voormalig Cromstrijen'98-raadslid Izaäk van der Giesen, die sinds enkele maanden een eenmansfractie vormt, diende samen met de andere oppositiepartijen D66, PvdA en SGP een amendement op het collegevoorstel om de voorbereidingen van de bypass voorlopig (grotendeels) op te schorten. ,,Uitstel met een jaar in afwachting van het onderzoek naar een regionale randweg zou wel eens afstel kunnen worden.''
Van der Giesen dacht daarbij tot eergisteravond dat zijn voormalige fractiegenoten zijn amendement ook zouden steunen. Zijn tegenvoorstel werd echter gecounterd door een amendement van coalitiepartijen Cromstrijen'98, CDA en VVD, dat - op enkele bewoordingen na - een kopie leek van het collegevoorstel om de voorbereidingen voor de bypass voorlopig op te schorten. Niet nodeloos geld uitgeven aan bijvoorbeeld het verwerven van grond was daarbij een argument dat Werner de Jong (Cromstrijen'98) aanvoerde.
Wethouder Hans Flieringa (VVD) zei dat wat hem betreft een 'no go' op dit moment voor de bypass niet zou betekenen dat de voorbereidingen stil zouden komen te liggen. De conclusie van SGP'er Oudeman dat de standpunten eigenlijk niet eens zo ver van elkaar verwijderd waren stelde uiteindelijk iedereen tevreden.

 

Dit stuk is overgenomen van het Algemeen Dagblad